Σάββατο 7 Ιουλίου 2007

Βιογραφικό

Με την αγάπη της για το τραγούδι και 8 χρόνια σπουδές στο Εθνικό Ωδείο, η Αφροδίτη Φρυδά ξεκινά την καριέρα της το 1984.

Τέσσερα χρόνια αργότερα (1988) γίνεται εκπρόσωπός μας στην EUROVISION.

Ένα χρόνο μετά το 1989 συμπεριλαμβάνεται και στο δυναμικό της Ελλήνικης δισκογραφίας. Ο δίσκος έχει τίτλο "ΜΙΚΡΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΑΠΗ" του Γρηγόρη Σουρμαίδη όπου η Αφροδίτη συμμετέχει ερμηνεύοντας έξι απ' τα τραγούδια του δίσκου.

Το 1992 και ο Λάκης Παπαδόπουλος της γράφει τραγούδια που κυκλοφορούν με γενικό τίτλο "ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ".

Ακολουθεί ο δίσκος "ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΘΗΡΙΑ" το 1995 σε στίχους Νάνσυ Κανέλλη, μουσική Ξένια Δικαίου και 3 τραγούδια της Λίανας Κανέλλη. Μέχρι τότε τραγούδια της Λίανας Καννέλη έχει τραγουδήσει μόνο η Αλέκα Κανελλίδου.

Καλοκαίρι του 2006, η νέα ματιά πρόταση και άποψη στα μουσικά δρώμενα υπογράφεται από τις Νάνσυ Κανέλλη και Ξένια Δικαίου. Έχει γενικό τίτλο "ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΔΑΚΡΥΑ". Μουσικά δάκρυα χαράς και ανακούφισης, αντίδοτο στο άγχος και την τρέλα της εποχής.

Η Αφροδίτη Φρυδά έχει συνεργαστεί με όλους τους μεγάλους του τραγουδιού μας όπως: Χαρούλα Αλεξίου, Αντώνη Βαρδή, Τόλη Βοσκόπουλο, Λίτσα Διαμάντη, Αλέκα Κανελλίδου, Μαρινέλλα, Γιάννη Πάριο, Γιάννη Πουλόπουλο κ.α.

1 σχόλιο:

Γιάννης είπε...

Δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή, αλλά είναι αξιόλογη ερμηνεύτρια! Το δίσκο "Να προσέχεις" σε μουσική Λάκη Παπαδόπουλου να μπορούσαμε να βρούμε κάπου... (δεν κυκλοφορεί στα δισκοπωλεία).